luni, 18 martie 2013

Tu nu trebuie decat SA FII

ILUMINAREA  

Iluminarea este gratia starii de pace a sufletului, a trai dupa legea: Doamne, faca-se voia ta!

Omul iluminat este omul indumnezeit... s-a unit cu Creatorul... este inapoi in/la Dumnezeu.

Tu traiesti in insasi inima lui Dumnezeu si el traieste in tine... si nu mai ai nevoie sa spui, sa ceri nimic... EL stie exact de ce anume ai nevoie...
Tu nu trebuie decat SA FII...si sa curgi odata cu viata...mulandu-te dupa cursul ei firesc...

Omul iluminat ii considera pe cei neiluminati adormiti; in nebunia lor, cei adormiti, isi impart semenii in oameni buni si rai si considera intamplarile fericite sau nefericite.

Omul iluminat nu se mai afla la latitudinea vietii si a mortii, a cresterii si a descompunerii, a succesului si esecului, a saraciei si a bogatiei, a onoarei si dizgratiei.
El nu mai depinde nici macar de foame, sete, frig, caldura, pe care le experimenteaza ca fiind simple senzatii trecatoare in fluxul vietii.

Omul iluminat isi da seama ca nu trebuie sa schimbe ceea ce vede, ci doar felul in care priveste realitatea din fata sa.
El poate fi comparat cu apa, care se muleaza dupa realitatea din fata sa, dar in fata puterii careia nimic nu se poate opune; ea nu are ambitii personale, dar toata lumea beneficiaza de pe urma ei....

In mod similar, intrega lume prospera datorita detasarii oamenilor iluminati.
Ei aduc puritate in aceasta lume prin lipsa lor de dorinte.
Apa este adusa de rauri pentru a iriga campurile.
Ei nu-i pasa daca este prezenta in rau sau pe camp.
La fel procedeaza si cei iluminati, care se adapteaza intotdeauna la mediul exterior, fara sa protesteze, implinindu-si astfel destinul.

                                                                 Anthony de Mello

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu