luni, 25 februarie 2013

Dar cine esti tu sa-i schimbi pe altii?



Acesta este cel mai dificil lucru din lume - sa-l ajuti pe celalalt sa fie el insusi – pentru ca este impotriva ego-ului tau. Ego-ul tau doreste se creeze, din oameni, imitatori. Ti-ar placea ca toti sa te imite; ai vrea sa devii exemplul perfect si toata lumea sa te urmeze. Ai deveni punctul central, toti ceilalti fiind falsi. Nu, ego-ului nu-i place ideea, el vrea sa-i schimbe pe ceilalti in concordanta cu tine.

Dar cine esti tu sa-i schimbi pe altii?

Exista un singur mod de a iubi oamenii, si aceasta este de a-i iubi asa cum sunt. Aici este frumusetea: ca atunci cand ii iubesti asa cum sunt, ei se schimba. Nu asemeni tie - ei se schimba in conformitate cu propria lor realitate.
Cand ii iubesti se transforma. Nu se convertesc - se transforma. Se innoiesc, ating noi dimensiuni ale fiintei lor. Dar asta se intampla in interiorul lor, se intampla conform firii lor.

Ajuta oamenii sa fie naturali, ajuta-i sa fie liberi, sa fie ei insisi, niciodata nu incerca sa fortezi pe cineva, sa-l tragi, sa-l impingi si sa-l manipulezi. Acestea sunt metodele ego-ului si tot ce inseamna politica.

                                                                        OSHO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu