marți, 6 noiembrie 2012

Calea proprie

Calea Proprie
Calea este o deschidere spre trairea lui Cine Esti. Implica relatia ta cu tine, necesita atentie si poate fi abordata printr-o infinitate de modalitati. Se exprima printr-un limbaj propriu, ce are ca baza o structura  flexibila de  simboluri  si indicii de naturi diferite, in folosul intelegerii a ceea ce se intampla.
 Calea este un proces, pornesti la drum cu o perspectiva care pe parcurs se transmuta  si ai datoria, in final,  fata de tine, sa-ti exprimi aprecierea si recunostinta  pentru tot ce ti-ai dat voie sa experimentezi pentru a cuprinde conceptul de extindere a constiintei si energiei.
Calea duce Acasa si ceea ce conteaza este intentia calatoriei.
 Tu, cum visezi sa te aventurezi in acest joc creat din dorinta cunoasterii de sine ?
Fiecare Cale are propria ei frumusete, propriul ei joc, propria ei intelepciune, propriul mister si propriile miracole. Pe Cale se intampla ceea ce este momentul  sa se intample.
 Exista si un istoric al Cailor. Prin vremuri  s-au tot personificat: Calea Spirituala, Calea Materiala, Calea Ratiunii, Calea Mantuirii, Calea Inimii,etc. toate avand o semnificatie a constiintei predominante. Privind la ele constati ca au tendinta de separare cand de fapt esenta reflecta cursul evolutiei, al unei singure Cai finale- Calea Ascensiunii. In  fapt, aerul de spiritual te tine departe de tine si de multe ori  te amageste  cu complexitati care iti hranesc ranile  ascunse in fuga deghizata in preocupari intelectuale.
Iti trebuie vigilenta pentru a  discerne care este Calea ta pentru a nu te lasa influentat  si absorbit pe o  Cale ce nu iti apartine. Uneori te lasi prins in anume realitati tocmai pentru a fi acceptat sau ,,bine” vazut.  Alteori  te duci spre orice cu naivitate ca apoi sa primesti impulsul  sa inveti sa fi mai cu bagare de seama  in cele ce mai urmeaza.
 Calea autentica se naste traind  in moment, patrunzand in dimensiunile ascunse ale realitatii, observand gratia curgerii vietii. Aceasta Cale inseamna constienta deplina, incredere, acceptare, iubire de sine, suveranitate. Fiecare Cale isi are propria intelepciune, isi are propriul maestru interior, isi are propriul ritm si  isi are propria respiratie. Nu exista Cale rea sau buna, inferioara sau superioara, corecta sau gresita dar, poate fi  usoara sau plina de provocari. Tot ea este izvorul care iti da putere sa mergi inainte si sa aduci lumina in fiecare loc intunecat din tine.
Pe acesta orientare ai parte de experiente in care ai de-a face, in primul rand, cu tine insuti. Tot ce se gaseste pe Cale este ce porti in tine. Calea nu-ti este condusa de cei din jur, de conjunctura  astrelor, de vreun guru, de extraterestri sau alte evenimente planificate. Calauza iti este vocea ta launtrica si pentru asta trebuie sa fi receptiv, prezent  in viata si dedicat tie insuti. Cursul drumului iti este definit prin propriile alegeri.

Pe Cale te ai doar pe tine insuti si, doar tie de-ti esti credincios, ajungi la descoperirea propriei divinitati launtrice. Si pornind cu blandete in aceasta cautare interioara descoperi  farmecul mersului pe Cale. Explorezi  diferite stari de constiinta – ceata, seninatate, ploaie, arsita, frig, cald, furtuna, acalmie, urcusuri, coborasuri  si ajungi sa intelegi utilitatea consumarii dualitatii. Personaje din cele mai seducatoare isi fac aparitia la rascruce de drumuri, aspecte prizoniere in energii dependente se lupta sa mentina  lantul strangularii, raiul si iadul, care mereu te-au preocupat,  isi coboara planurile ademenitoare, toate conlucrand subtil pentru a-si indeplini unica misiune - trezirea  ta.
Uneori esti speriat in parcurgerea ta, alteori zburzi, ba chiar iti arde sa te si joci, ba te si impiedici, ba mai dansezi, ba te mai ranesti, treci prin toate cele vazute si nevazute. Si ajungi la intelepciunea de a te bucura de dualitatea acestei  lumi care incheie un ciclu de Cai care si-au atins scopul primordial.
Calea grea este cea in care te tot lupti si te zbati, cea in care ai planuri care te limiteaza si  iti consuma energia, cea in care crezi ca ai venit aici ca sa-i ajuti sau sa-i salvezi pe altii.
Calea usoara este cea fara de griji, in care totul vine la sine, cea care te invita doar sa participi la viata si care exprima alegerea constienta de lasare in voie a lucrurilor. Este curgerea Gratiei. Este Calea in care te incanti pe tine. Este cu rost pentru  venirea  ta aici, inseamna ascensiune. Eu Sunt, devine lege in sine. Propria cale te imputerniceste sa fi tu insuti si isi creeaza, in timp, limbajul prin care sa-si  exprime propria unicitate.
Pasii pe Cale sunt facuti intr-un  ritm propriu al schimbarilor si sunt dovada vie a experientelor pe care doresti  sa le aprofundezi . Prin alegerile proprii iti creezi  Calea. Daca nu respecti Calea celorlalti cu siguranta nu o respecti nici pe a ta.
Calea proprie n-are nevoie de ritualuri, tehnici, harti, indicatoare, rugaciuni, masuratori, mantre si reguli. Toate acestea  creaza distante si te orienteaza spre un dumnezeu exterior. Calea inseamna simplitate, puritate si dedicare.
Capcanele  Caii pot avea niveluri subtile dar si dure, pline de semnificatii, obstacole, distrageri, confuzii, imitari si limitari. Dincolo de ratiune este spatiul in care se desfasoara explorarea Caii si astfel  capata viata spiritualitatea nascuta din tine, din propria-ti experienta. Tu devii propria-ti credinta, propria-ti Spiritualitate si propriul Maestru.
Provocari mari apar pe Cale si atunci cand doresti sa-ti urmezi vocea launtrica dar cei dragi tie nu te inteleg si vor  sa te traga in jos. Ajungi sa te confrunti cu sisteme de credinta, dependente, atasamente, incrancenari,  amenintari, conditionari, victimizari si limitari duse pana la extrem. Pentru ca vrei doar sa cunosti necunoscutul din tine esti judecat, condamnat si pus la zid. Sunt amintiri energetice dureroase, cunoscute de voi si din multe alte vieti cand ati vrut sa intelegeti Cine Sunteti si ati platit pentru nelegiuirea voastra.
Multi dintre voi traiesc alaturi de fiinte iubite a caror Cale este plasata intens intr-o realitate foarte diferita de a voastra si nu au puterea de a va intelege. In astfel de cazuri se creeaza in interiorul vostru intense framantari  sustinute de stari de vinovatie. Cand ajungeti in punctul de acceptare a situatiei si va eliberati de sistemele de credinte eronat justificate si directionate spre tradarea de sine, patrundeti in adevarata realitate.
De simti ca nu esti multumit de tine pe Cale, deja ori te-ai transformat intr-un ideal de imagine pentru cei din jur, pentru a face fata exteriorului, ori adopti pozitia celui neindurator in ceea ce te priveste.  Ambele sunt prapastii traduse ca fiind goluri in constiinta ta. Astfel ti se ofera oportunitatea de a intelege profunzimea Caii tale si cum de-a lungul timpului, dandu-ti  puterea , ai tot ratacit sau te-ai plimbat pe carari care te duceau spre o destinatie care se repeta la nesfarsit. Ai jucat acelasi joc pana cand ai inceput sa strigi in puterea constientei: Ajunge!
Asadar, de tine depinde ce destinatie dai calatoriei.
Calea in adevarul propriu asterne inspiratie, curiozitate, jovialitate, hotarare, curaj, pace, claritate.
Tu, Calatorule fii constient ca iti apartine Calea! Tu esti Creatorul ei!
Si ce frumusete se arata atunci cand te alaturi maretiei altor Cai, pastrandu-ti propria  Cale maiastra, si impreuna sa va dati voie sa pasiti in miracolul vietii, onorandu-va  si celebrandu-va intocmai cum vi se cuvine!  Si cu cinste, compasiune si impartasire sa va oferiti bucurosi din propriile daruri ale cunoasterii, in nobletea constientei lui EU SUNT! Da! Calea Noului Pamant!
 Voi sunteti Tot Ceea Ce Sunteti. Voi Sunteti Tot Ceea Ce Este. Voi sunteti Calea.
Oferindu-va  puterea de a gasi in voi insiva Calea, sunteti deja intr-un fapt al Iubirii de Sine.
                                                                          CLAUDIA                                             
Nota
* Tocmai am scris despre Calea mea pe care o vad  in paralel cu multitudinile de Cai prin care voi  va  reprezentati. Tu sunt si eu, dar cu unicitatea mea, iar voi suntem noi, ca parte a Tot Ceea Ce Este. 


                                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu